Stedelijk Gymnasium Haarlem

Nieuws

Laatste schoolkrant nummer 5 van schooljaar 15 - 16!

________________________________

 

Junior Science Olympiad, Sebastiaan Hoek 2e in de nationale ronde!

Sebastiaan Hoek uit klas 3C heeft vrijdag 17 juni de 2e plaats behaald  bij de nationale eindronde van de IJSO (International Junior Science Olympiad). 
Hij mag samen met  5 andere leerlingen plaats nemen in het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens 13e IJSO finale van 2 tot en met 11 december op Bali (Indonesië).
Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie!

 

 

________________________________

Schooltoneel

Theater SGH de voorstelling: De Excellente School.
Op do 9 juni, vr 10 juni en za 11 juni kun je een kijkje nemen op deze school waarbij onderwijsinnovatie en wetenschappelijke inzichten de sleutelwoorden zijn in onze baanbrekende nieuwe vorm van onderwijs.

De trailer van de Excellente school

Je hebt de gelegenheid om de school te zien, de leerlingen te spreken en onze succesformule te leren kennen. Onze leerlingen behoren niet alleen tot de absolute top van het onderwijs, maar zijn ook de gelukkigste leerlingen van Nederland. 

Wil je dit van dichtbij zien?
Schrijf dan in voor een van de rondleidingen. In de grote pauze van 1 tot 10 juni liggen de reserverings-lijsten klaar. 
€3,- per rondleiding. Let op: vol = vol!

Do 9 juni om: 19:00, 19:15, 19:30, 19:45, 20:00, 20:15, 20:30, 20:45 en 21:00u

Vr 10 juni om: 19:00, 19:15, 19:30, 19:45, 20:00, 20:15, 20:30, 20:45 en 21:00u

Za 11 juni om: 15:00, 15:15, 15:30, 15:45, 16:00, 16:15, 16:30
                        19:00, 19:15, 19:30, 19:45, 20:00, 20:15, 20:30, 20:45 en 21:00u

________________________________

Tube your future

Woensdag 1 juni gaan Max, Ruben, Lucas, Jan en Jesse uit 3C  naar  de galauitreiking van het tube your future schoolproject in Nemo . Bekijk hier hun ingezonden film Onderzoek bij naturalis: https://www.youtube.com/watch?v=EJg38pwwxeg

Marion van Brederode

________________________________

Geen gezucht tijdens ht examen Grieks, Haarlems Dagblad 25 mei 2016

________________________________

Herstel gloort voor het tempeltje, Haarlems Dagblad 18 mei 2016

________________________________

Sportdag OSZG in Den Bosch

Op 10 mei was de jaarlijkse OSZG sportdag. Ditmaal georganiseerd door het gymnasium van Den Bosch. Superleuke locatie en onderdelen. We begonnen de dag met touwtrekken, gevolgd door: hindernisbaan, tjoekbal, boogschieten, drakenboot varen en katapult schieten. Uiteindelijk haalden we net het podium met een derde plaats.    

                                             

________________________________

Hockey

Op 15 april hebben zowel het jongens- als het meisjesteam zich in de voorronde gekwalificeerd voor de landelijke finales scholenhockey in en rond het Wagnerstadion te  Amstelveen. Op de finaledag werden beide teams 3e in de poule en gingen daardoor nipt niet door naar de kwartfinales. Dat was een dompertje.

  

________________________________

Schaken

Derk Kouwenhoven uit 2D verovert de derde plaats tijdens het NK jeugdschaken Rotterdam 2016!

 

 

 

________________________________

Natuurkunde olympiade

Het succes van de natuurkunde olympiade heeft een vervolg.

De tweede ronde is geweest en Pelle Nelissen heeft zich geplaatst voor de derde ronde. Erg knap van Pelle, want de opgaven die ze in de tweede ronde krijgen voorgeschoteld zijn behoorlijk pittig. Het verschil tussen de eerste en de tweede ronde is opvallend groot.

De derde ronde is in juni en de beste vijf leerlingen van de derde ronde gaan door naar de internationale natuurkunde olympiade. Dit jaar wordt de internationale olympiade in Zurich georganiseerd.

________________________________

Finalisten Artcadia-project behalen 3e plaats (13 april 2016)

De finalisten, Floor, Emma, Lukas, Joey en Arno van het Artcadia-project hebben na een lange dag in het Evoluon in Eindhoven de derde plaats behaald.
Het was een spannende finale waarin de zenuwen van de diverse deelnemers soms hoorbaar waren. Er werd een rap ten gehore gebracht, er werden filmpjes vertoond en diverse toneelstukjes werden opgevoerd.
Tijdens de lunch zoemde het rond dat de presentatie van E-Heat zeker een kanshebber was. En dat dachten de Heaters zelf ook, want alles verliep prima! In de middag kwamen er nog enkele kanshebbers bij, en tijdens het diner werd er druk gespeculeerd over wie zou winnen. Met uiteindelijk een fantastische derde plek van de 340 deelnemers togen we moe maar voldaan weer huiswaarts.

________________________________

Haarlems Interscholair Toernooi 2016

Op maandaagavond 18 april heeft Kim Nanninga de eerste prijs gewonnen op het Haarlems Interscholair Toernooi in de categorie Singer-Songwriter. Dat is heel erg knap omdat het niet eerder voorkwam dat iemand van onze school gewonnen heeft bij dit onderdeel.

Dinsdagavond 19 april heeft Annemarije Zoer de eerste prijs gewonnen in de categorie Kleinkunst, woensdag speelt Float in de categorie Bands en donderdag zijn er heel veel gedichten van verschillende leerlingen en klassieke muziek van Femke Pieterse, Jack Huddlestone en Hesce Mourits. Kaarten en meer info op:
www.hit-haarlem.nl

 

________________________________

Hoekkie

“Ga niet op vakantie, maar kom naar het stadion! Daar speelt een jochie dat dingen met een bal kan die je nog nooit hebt gezien!” Zoiets schreef Nico Scheepmaker in de jaren ’60 over Nederlands supertalent: Johan Cruijff. Cruijffie noemden wij hem liefkozend.

Vijftig jaar later hebben wij op het Stedelijk ook een Cruijffie rondlopen. Hij is niet zo klein als Johan, hij kan ook niet zo goed voetballen als Johan en hij is niet zo eigenwijs als Johan. Hij is wel net zo’n supertalent, maar dan in wiskunde. Nooit eerder deed er een eersteklassertje van ons mee aan de Wiskunde Olympiade, want dat werd als veel te moeilijk beschouwd. Sebastiaan Hoek was de eerste. Hij bereikte prompt de tweede ronde en dat is zeer opmerkelijk.

Nu zit Sebastiaan in de derde klas en hij heeft weer meegedaan en is weer in de tweede ronde gekomen en hij heeft ook die ronde overleefd (net als vorig jaar). Sebastiaan zit dus in de finale en behoort daarmee tot de beste 200 HAVO/VWO-leerlingen van het hele land. Wij hopen dat Sebastiaan het beter doet in de finale dan Cruijffie in 1974. Wij voorzien een internationale carrière voor hem tussen allemaal topwiskundigen uit Azië. En onze blonde Sebastiaan loopt als Daphne Schippers dan iedereen voorbij.

Binnenkort zal het In Aeternum Fonds Sebastiaan voor zijn bijzondere prestaties belonen met een leuke prijs.

Just Bent

________________________________

HMUN 2016 was een succes!

Afgelopen weekend heeft Haarlem Model United Nations 2016 plaatsgevonden op onze school. Het begon vrijdag in de Grote Kerk, waar de burgemeester van Haarlem en meneer Bierman de openingsspeeches hebben gehouden. Het was een hele bijzondere conferentie waar nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en goede resoluties zijn gemaakt door de leerlingen. Maartje van Lelyveld, de Secretaris-Generaal, zei hierover: 'Het is ontzettend mooi om te zien hoe er internationale vriendschappen ontstaan in maar drie dagen.' De Executive Staff heeft door goed samen te werken en volledige inzet ervoor gezorgd dat HMUN alweer een succes is geworden. We hopen dat jullie van de conferentie hebben genoten en hopelijk tot ziens op HMUN 2017!

Groeten, de Staff van HMUN 2016

  

Wij maken ieder jaar met het Press Team een krant genaamd HMUN Chronicle.

HMUN Chronicle week 10 Interactive

HMUN Chronicle week 8

HMUN Chronicle week 6\

Artikel in Haarlems Dagblad vrijdag 08 april 2016

________________________________

De provinciale subsidie voor het restaureren van het schoolgebouw is rond! Lees het goede nieuws in het Haarlems Dagblad.

________________________________