Culturele Kunstzinnige Vorming

CKV wordt alleen in het 4e leerjaar aangeboden. Het is een breed kunstzinnig vak waarin je kennis maakt met verschillende kunstdisciplines. Het vak is opgedeeld in drie blokken:

* Wereldmuziek
Je maakt aan de hand van interactieve presentaties kennis met verschillende muziekstijlen over de hele wereld. Naast een theoretisch deel krijg je de opdracht een eigen korte muziekvoorstelling te maken en dit uit te voeren voor publiek.

* Theater
Aan de hand van verschillende workshops leer je een eigen theaterstuk te schrijven en vervolgens te spelen. Uiteraard bezoeken we ook regelmatig een voorstelling in de Schouwburg of een plek naar keuze.

* Film
In het theoretische gedeelte zullen we een aantal films en series bekijken en analyseren. Vervolgens krijg je samen met je klasgenoten de opdracht een eigen korte film te maken.

In de drie blokken zullen een aantal gastdocenten workshops verzorgen zodat CKV een gevarieerd en interessant vak wordt dat aansluit bij de belevingswereld van de leerling.