Duits

welkom
Herzlich Willkommen!

Gelukkig is Duits niet zo heel erg moeilijk, het lijkt nogal op het Nederlands. Je merkt in klas 2 al snel dat je bij het lezen en luisteren heel veel begrijpt. In klas 2 en 3 leggen we de basis voor een flotte en actieve taalbeheersing. Op vakantie in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk? Iets bestellen op een terrasje? Geen enkel probleem! Bij het schrijven gebruik je een grammaticaschrift met een overzicht van alle belangrijke grammaticale zaken. Dit schrift kun je heel lang als hulpmiddel gebruiken. Vanaf klas 3 oefen je alle taalvaardigheden met een populaire televisieserie: Berlin, Berlin.

terassen
Terrasse in Berlin

In de klas 4 ronden we het basiswerk af. Voor het examenvak Duits in klas 5 en 6 maak je vooral kennis met de Duitse cultuurgeschiedenis: boeken lezen, films bekijken, naar een toneelstuk gaan de Berlijnexcursie voorbereiden in klas 6.

Brandenburger Tor

In klas 5 kunnen de leerlingen kiezen voor een extra hoog niveau Duits en opgaan voor het internationaal erkende Goethe-certificaat C1.

Goethe