Frans

Salut!

Ben je al eens in Frankrijk geweest of heb je weleens Franse mensen ontmoet? In de leermethode van de onderbouw die wij op school gebruiken, ontmoet je ze. Je maakt kennis met Franse jongeren uit Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. Je maakt hen mee in het dagelijks leven op school en thuis. Je ziet wat ze doen in hun vrije tijd. Dat gaat niet alleen via het boek, maar ook met behulp van de bijbehorende website. Op deze manier leer je de Franse taal begrijpen. Dat leer je ook door Franse boekjes te lezen, naar Franse films te kijken en natuurlijk door Frans te spreken in de klas.

In de bovenbouw werken we met een Franstalige leermethode. Tijdens de les wordt hoofdzakelijk Frans gesproken. Het accent komt steeds meer op de vaardigheden (lezen, luisteren, spreken, schrijven) te liggen, om je goed voor te bereiden op het eindexamen.
Daarnaast word je voorbereid op het Delf-examen, waarmee je een internationaal erkend diploma kunt behalen. Deelname aan dit examen is niet verplicht.

In de zesde klas gaan we naar Parijs waar je de gelegenheid krijgt om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Op deze foto zie je een zesde klas-groep bij de Arc de Triomphe.